Izdvojeno Nogomet Sport

Prosinečki: Više nisam sposoban voditi Crvenu Zvezdu

Hrvatski nogometni stručnjak Robert Prosinički danas je podnio nepozivu ostavku na trenersku funkciju u Crvenoj zvezdi, a razloge odlaska objasnio je na izvanrednoj novinarskoj konferenciji na stadionu Marakana.

“Dva mjeseca sam razmišljao i odlučio sam se na odlazak. Ova odluka je samo moja jer se više ne osjećam sposobnim voditi Crvenu zvezdu. Žao mi je igrača, vjerujem u njih,” kazao je Prosinečki koji je s upravom kluba dogovorio sporazumni raskid ugovora.

‘Žuti’, kako glasi njegov nadimak još iz igračkih dana, naglasio je kako mu je nevjerojatno žao što napušta klub, ali da je takav život trenera i igrača.

Imao sam veliku podršku navijača i ovo će i dalje biti moj klub. Crvena zvezda je veliki klub, najveći na Balkanu, ali postoje razni pritisci i klub trpi samo rezultate. Možda moj odlazak bude dodatni stimulans za igrače u utakmici protiv Bordeauxa u kvalifikacijama Europske lige,” istaknuo je bivši član ‘Vatrenih’.

Prosinečki je u Crvenu zvezdu došao prije godinu i pol i osvojio je jedan trofej, srpski kup.

Pošteno sam odradio svoj posao. Momčad koju ostavljam ima veliku budućnost, devet reprezentativaca koji znaju igrati. No potrebno je vrijeme.

Prosinečkom je ovo bila prva samostalna trenerska avantura nakon što je četiri godine proveo kao jedan od suradnika Slavena Bilića na klupi hrvatske reprezentacije. “Možda sam imao pogrešaka u radu, ali stvorena je ekipa koja ima budućnost,” dodao je.

Dio medija odmah je objavio kako bi mogao završiti na klupi jednog od španjolskih drugoligaša, no Prosinečki je demantirao takvu mogućnost. Barem zasad.

Nemam niti jednu drugu ponudu, niti trenutačno razmišljam o tome,” zaključio je jedan od najboljih veznjaka u povijesti hrvatske nogometne vrste.

Kao najveći kandidat za njegovog nasljednika spominje se izbornik mlade srpske reprezentacije Aleksandar Janković.

Informer.ba