Izdvojeno Košarka Sport

Pulis: Begović je jedan od najboljih golmana u Premiershipu

Menadžer fudbalera Stokea, Tony Pulis, podržao je bh. reprezentativnog golmana Asmira Begovića nakon nekoliko partija sa puno golova u njegovoj mreži.

Begović je bio kriv za dva gola u 5-0 porazu njegovog tima od Boltona, 6. novembra, a u reprezentativnoj pauzi je sačuvao svoju mrežu u prvom meču protiv Portugala, ali u drugom primio čak šest pogodaka (6-2).

Tih nekoliko utakmica neće utjecati na povjerenje Pulisa u Begovića jer je, bez sumnje, za sve te poraze odgovorna i cijela ekipa a ne samo čuvar mreže.

“Mislim da je Asmir jedan od najboljih golmana u Premiershipu, a logično je da će imati svoje uspone i padove” – rekao je Pulis i dodao:

“Ja pratim utakmice, a greške su sasvim normalne i nije Asmir jedini koji griješi – cijeli kolektiv je odgovoran za rezultate” – zaključio je menadžer Stoke Cityja.

 

Totalsport/Informer.ba

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • Neosporno se radi o dobrom golmanu ali sa nedovoljno iskustva. Kod oba gola iz slobodnih udaraca se postavio pogresno suvise u jednu stranu gola tako ni njegovo dugo tijelo i ruke nisu bile dovoljne da sprijece Ronalda da pogodi. U slucaju ovakvog postavljanja logicno bi bilo da jedan odbrambeni igrac stane na gol liniju u drugi ugao. Kod drugog gola iz slobodnjaka je malo zaspao racunajuci da ce Ronaldo opet sutirati, tako da se nije ni pomakao. Ali sve u svemu imao je i nekoliko veoma dobrih odbrana i smatram ipak da ulijeva povjerenje. Na odbrani Susic i njegov tim moraju puno da porade.