Izdvojeno Nogomet Sport

Radomir Antić: BiH treba izvući pouke iz meča sa Portugalom

Jedan od najpriznatijih stručnjaka u regionu, Radomir Antić, koji je u trenerskoj karijeri vodio između ostalog Real Madrid, Atletico Madrid te Barcelonu, u opširnom intervju za Nezavisne novine dotakao se i reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Portugal je bio bolji u revanšu i zasluženo je pobjedio. Mislim da su presudili brzi golovi Ronalda i Nanija iz velike daljine. Konačni ishod je ustvari posljedica tog ranog vodstva. Moram naglasiti da je pogodak Nanija bio pravo remek-djelo, kazao je Antić.

Na pitanje da li bi Safet Sušić trebao ostati selektor, nije odgovorio u potpunosti:

Nisam kompetentan da pričam o tome, ali sam plasman u baraž predstavlja veliki uspijeh. U sportu treba učiti iz svakog poraza, pa tako i reprezentacija Bosne i Hercegovine mora da izvuče pouke iz duela sa Portugalom, kako bi u narednim kvalifikacijama uspjela da nadoknadi ono što je propustila sada, dodao je Radomir Antić, kojem je posljednji angažman bio kao selektor Srbije. Naše susjede je odveo na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku, ali s obzirom da Srbija nije prošla u drugi krug, od strane FSS, Antić je smijenjen.

 

Informer.ba