Izdvojeno Sport Tenis Video

‘Rafa, koliko plaćaš ako ubijem Đokovića?’

Srpski teniser Janko Tipsarević na svojem je Facebook profilu objavio fotografiju, na kojoj drži pištolj uperen u Novaka Đokovića, a ispod slike je postavio pitanje “koliko dolara bi Rafa dao?”. Umjesto pohvala za dobar vic, Tipsarević se našao na udaru kritika.

Slika je naravno bila šala u kojoj je Tipsarević bocnuo donedavno prvog igrača svijeta, Rafaela Nadala, koliko bi bio spreman ponuditi da on “riješi” njegovu veliku noćnu moru ove sezone, Novaka Đokovića.

Srpski teniser se zbog ovog poteza našao na udaru kritika pa je slika vrlo brzo maknuta s najpopularnije društvene mreže na svijetu, ali nije trebalo puno da ponovno ugleda svijetlo dana.

I dok su neki šalu prihvatili, puno je onih kojima se ovaj potez Tipsarevića, ali i Đokovića nije svidio, a najglasniji su dakako Nadalovi navijači.

 

Novakovi navijači su se po forumima raspisali kako mu je ovo prva pogrešna odluka u sezoni, a na zub su ih uzeli i novinari zbog slike koju šalju svojim obožavateljima.

“Ovi teniserii imaju milione mladih obožavetelja širom svijeta koji lako mogu pasti pod uticaj onoga što vide i čuju u medijima. Pištolj, iako lažni, na slici teniserima svakako nije trebao, jer nemaju svi na umu da je ovo šala kada vide sliku“, pišu engleski novinari, prenosi Net.hr.

 

Informer.ba