Nogomet Sport

Rashkevich: Zeba, Višća i Adilović su najopasniji

Fudbaleri Sheriff Tiraspola sinoć su na Olimpijskom stadionu Koševo Asim Ferhatović Hase održali jedini trening pred sutrašnji susret kvalifikacija za Europa ligu sa Željezničarom. Autobus sa moldavskim prvakom oko 19:25 sati stigao je pred najveći bh. stadion, a press konferencija koja se trebala održati u stadionskim prostorijama po želji trenera gostujućeg tima „preseljena“ je na atletsku stazu zbog slabijeg interesa predstavnika domaćih medija.

„Očekujem jako kvalitetan meč s obzirom da će sutra igrati dvije dobre ekipe. Upoznat sam sa vrlinama ali i manama našeg protivnika. Pogledali smo nekoliko video snimaka njihovih utakmica, a neke pripremne smo gledali sa lica mjesta“, kazao je Vitali Rashkevich trener desetorostrukog moldavskog prvaka koji je prošle sezone nije uspio odbraniti titulu.

Dok smo razgovarali sa strategom Željinog protivnika njegovi fudbaleri su pristizali na teren. Neki su se molili prije nego li su zagazili na travnjak koševskog stadiona, dok je slovenski internacionalac u redovima Sheriffa Miral Samardžić prokomentarisao kako je sam travnjak dosta tvrd.

Bjeloruski stručnjak koji sjedi na klupi žuto-crnih očito je vrlo dobro upoznat sa pojedinačnim kvalitetama fudbalera aktuelnog osvajača Kupa BiH. Prvo ih je nabrojao po brojevima koje su nosili na svojim dresovima tokom priprema, a zatim je naveo prezimena.

Igrači sa brojevima 10 (Zeba), 13 (Višća) i 14 (Adilović) sutra će biti najveća prijetnja i opasnost po naš gol“, kazao je Bjelorus kojem se potkrala jedna greška s obzirom da je napadač „plavih“, Eldin Adilović, danas zadužio dres sa brojem devet.

 

SCsport/Informer.ba