Izdvojeno Nogomet Sport

Real doveo sedmogodišnjeg talenta

Madridski Real poznat je po dovođenju skupocjenih fudbalera za koje je izdvajao basnoslovne svote novca. Najnovije pojačanje “kraljevskog kluba” nije još vrijedno milione, ali će možda jednog dana biti.

Naime riječ je o talentovanom argentinskom dječaku Angelu Leonelu Coiri kojem je tek – sedam godina!
Coira živi u Španiji posljednje četiri godine, a s treninzima u Realovoj fudbalskoj akademiji započet će 6. septembra. Njemački dnevnik Bild navodi kako je dosad fudbalske korake učio u lokalnoj seoskoj ekipi Moraleja de Enmedio u kojoj je trener njegov otac i u kojoj je prosječno zabijao pet golova po susretu, te da su u Realu prepoznali njegov talent ispred gradskog rivala Atletica.

Realova fudbalska akademija nije toliko slavna poput Barcelonine La Masije, ali je i ona iznjedrila danas svjetski slavne fudbalere poput Raula, Ikera Casillasa ili Samuela Eto’a. Omladinski pogoni Reala podijeljeni su u 12 različitih timova, različitih dobnih kategorija od U8 do U20, a trenutno u njima igra više od 250 fudbalera. Svakome od njih cilj je zaigrati jednoga dana za Realovu prvu ekipu, a Coira je najmlađi talent ikad koji je započeo svoje fudbalsko obrazovanje ondje.

Mladi Coira ima i idola, a on je najbolji fudbaler današnjice i igrač najvećeg Realovog rivala Barcelone Lionel Messi. Ipak, u Realu ne moraju strahovati da će Coira jednog dana “prebjeći“.

Messi je moj idol, ali moj je san zaigrati za Real Madrid u Primeri” rekao je Coira.

 

Totalsport/Informer.ba