Izdvojeno Nogomet Sport

Real korak do iznenađenja, polufinale ipak Barci

El Clasico na Camp Nou završio je bez pobjednika, rezultatom 2:2, što je bilo dovoljno da Barcelona osigura plasman u polufinale Copa del Rey…
El Clasico ni ovaj put nije razočarao. U odličnoj utakmici koja obilovala prilikama, pogocima i kartonima pobjednika nije bilo, a nakon konačnih 2:2 plasman u polufinale, zahvaljujući pobjedi u prvom meču, na kraju je ostvarila Barcelona.

Već prva minuta utakmice dala je naslutiti da je pred nama zanimljivih 90 minuta. Grešku obrane Barcelone, međutim, nije uspio iskoristiti Gonzalo Higuain koji je našavši se oči u oči s Pintom promašio čitav gol. Madridska momčad nastavila je kreirati prilike, zatresti prečku (Ozil) i bila bolja većim dijelom prvog poluvremena no u finišu su kažnjeni sa dva pogotka. Najprije je u 43. minuti zabio Pedro Rodriguez, a dvije minute kasnije i Dani Alves nakon čega se činilo da će Real potonuti što se nije dogodilo. Treba reći da je strijelac prvog gola, Pedro, u igru ušao u 30. minuti umjesto Inieste koji se ozlijedio u duelu s Arbeloom.

Početak drugog poluvremena donio je radost Madriđanima, ali nakratko, jer je gol koji glavom postigao Sergio Ramos poništen zbog prekršaja. U 68. minuti Ozil je lijepo uposlio Cristiana Ronalda koji u trku zaobilazi Pinta i hladnokrvno šalje loptu u mrežu za 2:1. Nedugo zatim na 2:2 poravnjava Karim Benzema i Real pokušava stići do trećeg pogotka no nakon što Sergio Ramos dobiva drugi žuti karton šanse za to svedene su na minimum.

Inače momčad Jose Mourinha utakmicu je okončala sa 10 žutih i jednim crvenim kartonom dok su Katalonci zaradili samo dva žuta kartona, piše Sportin.

 

Informer.ba