Izdvojeno Košarka Sport

Rekord Nowitzkog, Miami opet poražen, Kobe ponovo brojao iznad četrdeset

Nakon što je preksinoć Dwight Howard postigao rekord u izvođenju slobodnih bacanja, sinoć je Dirk Nowitski srušio još jedan – Nijemac je postao 23. igrač u historiji sa ubačenih 23.000 poena.

Nowitzki nije imao veliku minutažu protiv Milwaukeeja, probio je cifru od 23 000 sa linije slobodnih bacanja, dok je veći dio drugog poluvremena presjedio. Šampion je konačno pokazao zašto nosi tu titulu, pa su čak i bez Nowitzkog uspjeli lako savladati Buckse.

Kobe Bryant igra fenomenalno. Uprkos povrijeđenoj ruci, sinoć je odigrao treći meč zaredom u kojem je postigao više od 40 poena. Sinoć je u Clevelandu stao na broju 42, iako su gosti vodili na poluvremenu.

Chichago Bullsi su slavili u Bostonu, uz povratak Derricka Rosea. MVP lige iz prošle sezone odlučio je utakmicu, nakon što su Celticsi uspjeli da se primaknu Bullsima na samo poen razlike. Tada najbolji igrač lige iz prošle sezone uzima stvari u svoje ruke, prvo pogađa šut iz igre, a zatim i pogađa bacanja za pobjedu svoje ekipe.

San Antonio je predvođen Tonyjem Parkerom savladao Portland, dok je Darron Williams sa 35 poena pomogao Netsima protiv Pheonixa.

Novi igrač Minessote, Ricky Rubio, ponovo je blistao u pobjedi svoje ekipe protiv New Orleansa, dok je Philadelphia pregazila WIzardse.

Miami je izgubio treći meč u nizu, ovaj put protiv Denvera. Lebron je brojao do 35, međutim to je bilo nedovoljno protiv šuterski raspoloženih domaćina.

Rezultati:

Philadelphia – Washington 120:89
Charlote – Detroit 81:90
Indiana – Toronto 90:95
New Orleans – Minessota 80:87
Huston – Sacramento 103:89
Boston – Chicago 79:88
Dallas – Millwaukee 102:76
San Antonio – Portland 99:83
Pheonix – New Yersey 103:110
LA Lakers – Cleveland 97:92
Denver – Miami 117:104

 

Federalna.ba/Informer.ba