Izdvojeno Nogomet Sport

Rekorder Leo: Golom Bayeru postao najbolji strijelac u povijesti knock-out faze Lige prvaka

Najbolji nogometaš svijeta je sjajnim golom u Leverkusenu postigao još jedan fascinantan uspjeh: Sa samo 24 godine i šest i pol godina staža u Ligi prvaka, najbolji je strijelac u knock-out fazi natjecanja s 19 golova, piše Index.

Messi je od 2005. do danas, računajući samo najvažnije utakmice najjačeg nogometnog natjecanja na svijetu, zabio više golova nego vremešne ikone Lige prvaka (Ševčenko, Raul), s kojima je do sinoć dijelio prvo mjesto s 18 golova. Međutim, ova dva legendarna golgetera igrali su u Ligi prvaka 11 (Ševa) i 10 (Raul) godina dulje od Lea.

Rooney ga jedini može pratiti

Nadmašio je njih, kao i najvećeg sakupljača otpadaka po europskim petercima – lešinara Pipa Inzaghija, koji s 16 golova postignutih od osmine do finala LP, drži treće mjesto na vječnoj ljestvici.

Jedini koji možda, ali samo možda, može zaprijetiti malom čarobnjaku je Wayne Rooney, koji je do sada poentirao 14 puta u eliminacijskoj fazi LP, dakle ima pet golova manje od Messija. Uzimajući u obzir kvalitetu, dob (26 mu je godina), kao i da igra u Unitedu, koji je redovan sudionik takmičenja do samog kraja, sigurno će nadmašiti Inzaghija, Raula i Ševčenka. Messi je ipak Messi.

Prvi strijelac natjecanja zabija i asistira u svakoj utakmici Lige prvaka

 

Osim gola za konačnih 3:1 kod Bayera, Messi se istaknuo i sjajnom asistencijom za Sanchezov gol, čime je nastavio veliki niz ove sezone: Sa sedam golova postignutih u šest utakmica, najbolji je strijelac LP, a u svim utakmicama koje je igrao upisao je barem jednu asistenciju!

Zabio je BATE-u, Viktoriji, Milanu i Bayeru, a suigračima namjestio golove protiv Milana, Viktorije i Bayera.

Nijemci mu leže

Zanimljivo, Mesijeva golgeterska forma u zadnje vrijeme nije ukazivala da bi baš protiv Bayera mogao postaviti veliki rekord: U posljednjih šest utakmica, zabio je samo jednom – protiv Real Sociedada. Međutim, Nijemci mu “leže”, jer otkad je na klupi Guardiola, u Ligi prvaka je zabio dva puta Bayernu i jednom Stuttgartu.

Messijev gol u Leverkusenu je njegov 11. na gostujućim utakmicama LP, računajući i finale na Wembleyu.

Ove sezone je u svim takmičenjima ukupno zabilježio 38 golova i 21 asistenciju! A do kraja sezone su još tri mjeseca…

Najbolji strijelci u knock-out fazi Lige prvaka:

1. Lionel Messi 19

2. Raul 18

Andrij Ševčenko 18

3. Filippo Inzaghi 16

4. Wayne Rooney 14

 

Informer.ba