Nogomet Sport

U revanš meču protiv Orebra Plišek i navijači žele na terenu vidjeti 11 ratnika

Koševo i skoro 15.000 gledalaca, koliko ih se očekuje večeras u 19 sati na najvećem bh. stadionu, na terenu žele vidjeti 11 ratnika u bordo dresu, koji će Sarajevu donijeti plasman u treće pretkolo Evropske lige.

Zaslužuju respekt

Rezultat od 0:0 iz prvog meča, odigranog prošle sedmice u Orebru, nikako ne smije imati opuštajući faktor za izabranike trenera Jiržija Plišeka (Jiri Plisek). Toga je svjestan i češki stručnjak, što je potvrdio na jučerašnjoj pres-konferenciji, održanoj na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

Prije šest dana odigrali smo prvu utakmicu, koja je za nas završena vrlo dobrim rezultatom. No, to je bilo samo prvo poluvrijeme. Šveđani i dalje zaslužuju respekt. Ako smo u Orebru dali 100 posto mogućnosti, onda na Koševu moramo pružiti i više. Vjerujem u uspjeh” – rekao je Plišek.

Čeh ne isključuje mogućnost da Orebro na Koševu pokuša iznenaditi izmjenama u timu ili u sistemu igre.

“Sigurno je da možemo očekivati neke promjene. Orebro je ekipa koja ima svoj kvalitet. Posjeduju dobre individualce, prije svega Nordina Gerzića. Ne vjerujem da će biti oprezniji na Koševu, jer ne dolaze da bi igrali na 0:0” – istakao je Plišek.

Veliko iskustvo

Večeras Plišeka očekuje debi pred koševskom publikom.

“Za mene će ova utakmica biti jedno veliko iskustvo. Razgovarao sam s navijačima, svi obećavaju fenomenalnu atmosferu i vjerujem da će nam oni biti 12. igrač” – poručio je na kraju raspoloženi Plišek te je napomenuo da ne bi volio da dođe do izvođenja penala.

Bordo tim trenirao na Grbavici

” Nastupit će skoro isti sastav koji je igrao u prvom meču. Imao sam jednu dilemu, ali u ovom trenutku ne mogu govoriti o kojoj se poziciji radi” – Plišekove su riječi.

Inače, posljednji trening uoči večerašnjeg okršaja bordo tim imao je na Grbavici, na stadionu Željezničara, jer je prema ustaljenoj praksi, sinoćnji termin na Koševu imao Orebro.

Sedin Torlak, kapiten bordo tima Nadam se da ćemo završiti  posao prije jedanaesteraca

Za Sedina Torlaka jučerašnja pres-konferencija imala je poseban značaj, jer je kapiten Sarajeva u prisustvu direktora Suada Muzurovića potpisao novi ugovor. Pouzdani stoper predvodit će bordo tim u naredne dvije sezone (1+1).

Izuzetno mi je drago što sam produžio ugovor. Nastojat ću svojim igrama pomoći klubu da napravi uspjehe u Evropi i u domaćim takmičenjima i da tako obradujemo armiju navijača” – izjavio je Torlak.

 

Što se tiče duela s Orebrom, stub odbrane Sarajeva je istakao:

“Imam utisak da su nas Šveđani olako shvatili u prvoj utakmici. Ne vjerujem da će na Koševu krenuti ofanzivno kao na svom terenu”.

Kao i trener Jirži Plišek (Jiri Plisek), ni Torlak ne bi volio da dođe do penala.

” Nadam se da nećemo čekati penale i da ćemo na kraju svi zajedno slaviti. Očekujem veliku podršku navijača, koji su uvijek uz nas “– rekao je Torlak, koji je potpisao ugovor u novom dresu u kojem će Sarajevo igrati naredne sezone.