Izdvojeno Nogomet Sport

‘Rođeni’ iz Amerike šalju Veležu autobus u Mostar

Kako i na koji način pomoći voljenom klubu, pitali su se do nedavno navijači i simpatizeri FK Velež iz Mostara, okupljeni oko tradicionalne manifestacije “Crvena noć” za područje Sjeverne Amerike , koja će se održati početkom aprila u Louisvilleu, u američkoj državi Kentucky, piše Bljesak.info

Odgovor je, kako kažu pronađen prije par dana, kada su, razmatrajući informacije o opsežnim pripremama za obilježavanje 90. rođendana FK Velež iz Mostara odlučili da pokrenu akciju prikupljanja donacija za kupovinu neophodnog autobusa za potrebe prvih jedanaest, ali i omladinske škole ‘Rođenih’.

Kako se navodi u saopštenju za javnost Organizacijskog odbora Crvene noći, ambiciozna akcija je već pustila korijenje, a ovu konstataciju potvrđuju i informacijom da je do sada već prikupljeno blizu 3000 dolara, mada akcija službeno još nije ni počela.

Najveći donatori su, upravo pokretači akcije i organizatori Crvene noći, Hašim Drljević iz Bileće, trenutno nastanjen u glavnom gradu Kalifornije Sacramentu.

Bilo kako bilo, planirani autobus je očito krenuo put Mostara, a taj naum su bezrezervno podržali i brojni “rođeni” u Europi, koji planiraju održavanje Crvene noći u ožujku.

Kompletan prihod naravno i s ove manifestacije humanitarnog karaktera , bit će preusmjeren u fond za spomenutu kupovinu autobusa. Što je naročito zanimljivo, pokretači akcije uopće ne sumnjaju da će visoko postavljeni cilj biti i ostvaren, a svoj optimizam baziraju na ogromnoj podršci iz mnogih gradova širom Amerike i Kanade. koja je stigla i prije službenog početka akcije.

Pored toga, iz svog sjedišta u caffe Jokeru poručuju da će uskoro na Facebooku biti dostupna i stranica pod nazivom “Crvena noć 2012″, na kojoj će se svakodnevno objavljivati sve relevantne informacije”, navode na kraju, pokretači akcije i organizatori “Crvene noći” za područje Sjeverne Amerike.

 

Informer.ba