Izdvojeno Nogomet Sport

Roma nije izdržali sa igračem manje, Pjanić obnovio povredu

Veliki gradski derbi između Rome i Lazija pripao je nominalnim gostima, igračima Lazija za koji danas zbog povrede nije nastupio Senad Lulić. Nebeskoplavi slavili su rezultatom 2:1, a posao im je olakšan već u devetoj minuti.

Naime, tada je Stekelenburg, golman Rome dobio crveni karton i skrivio je jedanaesterac. Hernanes je bio precizan sa bijele tačke za 0:1.

Ipak, Vučica je i s igračem manje uspjela da se vrati u igru. Fabio Borini u 16. minuti uspio je izjednačiti na 1:1, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Brojčanu prednost na terenu gosti su uspjeli naplatiti u 62. minuti, kada je Stefano Mauri matirao rezervnog golmana Rome, Bogdana Lobonta. Pjanić je bio starter u dresu Rome, a igru je napustio u 57. minuti. Teren je napustio uz bolnu grimasu na licu, što sugerira da je naš reprezentativac obnovio povredu prednje lože desne noge zbog koje je bio upitan njegov nastup u prijateljskoj utakmici protiv Brazila.

Do kraja meča i Lazio je ostao sa igračem manje i to u 88. minuti kada je drugi žuti karton dobio Scoli, no domaći nisu imali vremena da spase bar bod.

Rezultati
Roma – Lazio 1:2
Fiorentina – Cesena 2:0
Lecce – Genoa 2:2
Siena – Cagliari 3:0
Udinese – Atalanta 0:0

 

SCsport/Informer.ba