Izdvojeno Nogomet Sport

Ronaldo: Ne bojim se BiH, već smo ih jednom izbacili

Zvijezda portugalske nogometne reprezentacije i Real Madrida Cristiano Ronaldo dao je veliki intervju turskom listu Aksam u kojem je naglasio kako će Turska pobijediti Hrvatsku u dodatnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Hrvatska ima dobru momčad, ali vjerujem u Tursku. Pogotovo zbog mojih suigrača Hamita Altintopa i Nutrija Sahina koji obožavaju nogomet. Volio bi da i oni zaigraju na evropskom prvenastvu,” kazao je Ronaldo.

Ronaldo se u razgovoru osvrnuo i na ogled Portugala i Bosne i Hercegovine. “Ne bojim se BiH, iako imaju jaku ekipu. Već smo ih jednom izbacili,” kazao je Portugalac.

Ronaldo je nedavno stigao na treće mjesto Realove ljestvice po broju ‘hat-trickova’. Trenutačno je na broju 11, a ispred njega su još jedino legende Alfredo Di Stefano sa 22 i Ferenc Puškas sa 12.

Ključan je rad i samo rad. Svakog dana naučim nešto novo i pokušavam biti još bolji. Želim biti najbolji igrač,” poručio je Ronaldo koji je u 106 nastupa za ‘Kraljevski klub’ zabio 104 gola i to u svega tri nepotpune sezone.

 

Kada bi nastavio ovim ritmom Ronaldo bi zabio 688 golova. Najbolji strijelac u historiji Reala je Raul koji je zabio 323 gola.

Nogomet igram da bi pobjeđivao, a u pobjedama je najveći užitak. Sjajan je osjećaj kada vaši navijači slave na tribinama,” zaključio je Ronaldo.

 

Fena/Informer.ba