Izdvojeno Nogomet Sport

Ronaldo: Portugal je bolji od Bosne i Hercegovine, pokazali smo to u Lisabonu

Cristiano Ronaldo konstatovao je kako je u ogledima njegovog Portugala i Bosne i Hercegovine, u dodatnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, plasman na smotru u Ukrajinu i Poljsku ostvarila ekipa koja je bila bolja u obje utakmice.

Prvi meč u Zenici završio je bez pogodaka, ali su Ronaldo i saigrači klasu u punoj mjeri demostrirali na uzvratnoj utakmici u Lisabonu, u kojoj su pobijedili sa 6-2. Veliki doprinos dao je i napadač Real Madrida s dva lijepa pogotka.

Odigrao sam dobru utakmicu i postigao dva gola. Ekipa je također bila jako dobra. Vrlo smo sretni i zahvaljujemo Bogu što smo se plasirali na Evropsko prvenstvo. Sve u svemu, rezultat je i više nego pošten. Portugal je bolji od Bosne i Hercegovine. Pokazali smo to u Lisabonu, kao što smo pokazali i u prvoj utakmici, iako tada nismo pobijedili. Bolja smo ekipa, ali važno je da smo i odigrali bolje od njih ” rekao je Ronaldo.

Brzo se okrenuo klupskim obavezama, te odbacio sugestije kako u Real Madridu već razmišljaju o prvenstvenoj utakmici protiv Barcelone u decembru.

Ne možemo i ne smijemo već sada o tome razmišljati. Prvo nas čeka utakmica protiv Valencije, koja je treća na tabeli, a onda protiv Atletico Madrida. Bit će to vrlo teške utakmice i ako ne pobijedimo u njima, nema nikakvog smisla onda ima razmišljati o Barceloni“.

Real Madrid je vodeći na tabeli Primere s 28 bodova, tri više od Barcelone.

Totalsport/Informer.ba