Izdvojeno Nogomet Sport

Ronaldo se pojavio na aerodromu, a navijači skandirali Messi, Messi….

Fudbalska reprezentacija Portugala, koja će u petak protiv BiH igrati prvu utakmicu baraža za plasman na EURO 2012. godine, uz nesvakidašnje mjere bezbjednosti napustila je sarajevski aerodrom.

Portugalska ekspedicija sletila je u 20.55 sati, a u aerodromskoj zgradi dočekalo ju je oko 300 bh. navijača. U razgovoru sa specijalcima i obezbjeđenjem, rečeno nam je da je ovo jedno do najvećih obezbjeđenja ikada, te da je slično bilo 1997. godine kada je tadašnji Papa, Ivan Pavle II posjetio Sarajevo. Kulminacija je bila kada su reprezentativci Portugala prošli kroz carinski terminal. Ekipu je predvodio Pepe, a kada se pojavio Ronaldo cijela zgrada odjekivala je od skandiranja: “Messi, Messi…”

Na to se Portugalac samo kiselo nasmijao i nestao u masi redara i zaštitara, a jedini koji je bio spreman da se obrati novinarima, i to portugalskim, bio je predsjednik Saveza Gilberto Madaíl.

Važno je istaći da je u ovom slučaju napravljen presedan i po prvi put u istoriji baraža i svih UEFA takmičenja jednu selekciju dočekao je delegat utakmice. Tako je Portugalce sačekao Austrijanac Wolfgang Thierrichter, što opet dovoljno govori o njihovoj “zabrinutosti”.

SCsport/Informer.ba