Ostali sportovi Sport

Rubinho: ‘Kubica i Hamilton su moji favoriti’

Brazilski veteran s najvećim brojem nastupa među aktualnim F1 pilotima, Rubens Barrichello, u razgovoru s novinarima službenog F1 portala odgovorio je na nekoliko zanimljivih pitanja. Između ostalog, Barrichello je imenovao i dvojicu sadašnjih vozača, koje bi želio angažirati kada bi se našao u ulozi šefa momčadi.

Na pitanje o tome kojeg bi bivšeg svjetskog prvaka najviše želio kao momčadskog kolegu, Rubinho nije iznenadio rekavši da bi odabrao Ayrtona Sennu. “Nikada ne bih bio zadovoljan ako bi u utrci završio iza njega; mislim da bi to bila stalna borba, a on je bio fantastičan u takvim situacijama. Pritom sam siguran da bi naučio jako puno, jer su upravo borbe na stazi najbolja prilika za učenje.”

Kao najbolju stazu, Barrichello je ponovo igrao na kartu patriotizma, izabravši Interlagos u Sao Paolu. Na pitanje koju bi od bivših tehničkih novotarija volio ponovo vidjeti u Formuli 1, spremno je ispalio: “Mislim da bi moj izbor bio turbo – 1000 konjskih snaga u kvalifikacijama za najbrži krug! Da sam barem mogao voziti jedan od tih bolida.”

Naposlijetku, Barrichello je odgovorio i na pitanje koji bi vozački dvojac odabrao kada bi bio šef neke momčadi, uz preduvjet da može birati samo između aktivnih vozača.

“Veliki sam fan Lewisa Hamiltona i volio bi uz njega u momčadi vidjeti Roberta Kubicu – mislim da bi to bila izvrsna vozačka postava”, misli Rubinho.