Izdvojeno Rukomet Sport

Rukomet – Liga prvaka : Evropski prvak u subotu u Skenderiji

“Rukometaši Bosne BH Gasa u 5. kolu Lige prvaka u subotu u Skenderiji  dočekuju Barcelonu, aktualnog evropskog prvaka, jednog od najboljih klubova svijeta, koji u svojoj riznici ima čak sedam naslova najbolje ekipe na Starom kontinetu.”

Gostovanje španske ekipe, na čijem golu se nalazi bh. reprezentativac Danijel  Šarić,  u redovma bh. prvaka ocijenjeno je kao praznik rukometa i jedan od najvećih događaja u historiji kluba.

Trener Bosne BH Gasa Irfan Smajlagić kazao je na pres- konferenciji  da svi koji vole sport  imaju razloga da u subotu dođu u Skenderiju i da na licu mjesta vide najkvalitetnije  igrače svijeta.

“Pokušat ćemo pružiti otpor u okviru svojih mogućnosti. Okolnosti  u našoj ekipi su daleko od idealnih. Teško je očekivati od većeg broja igrača da pruže maksimum, s obzirom na povrede i bolest. Istovremeno, ovo je dobra prilika  da kroz ovakve utakmice naši igrači stiču iskustvo, neophodno u njihovom sazrijevanju”, kazao je Smajlagić, koji je još jednom pozvao ljubitelje rukometa da dođu u što većem broju i uživaju u spektaklu.

Susret Bosna BH Gas – Barcelona igrat će se u subotu u dvorani “Mirza Delibašić” – KSC Skenderija u 19 sati, a sudit će ga Mađari Ferenc Bonifert i Viktor Oláh.

Ulaz u dvoranu je slobodan.

 

Fena/Informer.ba