Izdvojeno Rukomet Sport

Rukometaši Bosne u Skoplju počinju sezonu SEHA lige

Studenti” će bez Igora Karačića, Sandra Uvodića i Elisa Memića biti praktično desetkovani

Pred rukometašima Bosne danas je prvi zvanični meč ove sezone. U okviru drugog kola Regionalne SEHA lige “Studenti” gostuju Vardaru PRO u Skoplju. Iza našeg prvaka su tri vrlo turbulentna mjeseca u kojima se svašta izdešavalo, ali je na koncu zadržan kostur tima na koji je nadovezano nekoliko pojačanja.

Sigurno je da ekipa igrački neće biti jaka kao lani kada je osvojila Prvenstvo BiH i ostvarila najbolji evropski klupski rezultat plasmanom u osminu finala Lige prvaka. Međutim, igrači poput Andree Bašića, Faruka Halilbegovića, Ivana Martinovića, Gorana Gorenca, Izudina Mujanovića i Predraga Vujadinovića u stanju su dostojno zamijeniti Petra Kapisodu, Dragana Marjanca, Petra Pucelja… koji su uz Igora Karačića bili nosioci igre u protekloj sezoni.

Ekipa je dosta izmijenjena, mnogo igrača nam je otišlo, ali za razliku od prethodne dvije sezone zadržali smo okosnicu, što je najbitnije. Sada je na bazu lakše nadovezati nekoliko pojačanja nego kada se promijeni deset igrača pa se onda ekipa mora ponovo stvarati.

Uspjeli smo dovesti nekoliko pojačanja i mislim da uz dobar i mukotrpan rad oni mogu dostojno zamijeniti ove koji su otišli” – smatra Irfan Smajlagić, koji je ovog ljeta zbog problema napustio klub, ali se nakon dva dana vratio treninzima.

Smajlagić je prvenstveno bio nezadovoljan situacijom u kojoj se “još ništa ne zna”, a vrijeme je neumitno teklo. Pripreme su osigurane tek u posljednji moment, a pojačanja nije bilo ni na vidiku. Ipak, dobivši garancije da će biti bolje, Smajlagić je ostao, čime je, zapravo, demantirao da se povukao iz straha od neuspjeha pred razgoropađenim Borcem i ostalim mnogo jačim klubovima poput Metalurga ili Zagreba.

Tako će “Studenti”, iako praktično desetkovani neigranjem povrijeđenih Igora Karačića, Sandra Uvodića i Elisa Memića, danas protiv Vardara koji se obrukao u Banjoj Luci imati prvi pravi test ove sezone.

Parovi i satnica drugog kola

Parovi i satnica drugog kola Regionalne SEHA lige: DANAS: Skoplje: Vardar PRO – Bosna (18), Nikšić: Sutjeska – Metalurg (19), Našice: Nexe – Zagreb CO (18.15), Prešov: Tatran – Crvena zvezda (18), Cetinje: Lovćen – Borac (18). UTORAK: Šabac: Metaloplastika – Izviđač (20.15).

 

Avaz/Informer.ba