Nogomet Sport Udarno

Sa tribina će Zmajeve bodriti i do 10 hiljada naših navijača?

Prema nekim procjenama na tribinama će biti i do 10 hiljada simpatizera BiH, koji će u Lisabon doći većinom iz evropskih zemalja

 Fudbalski A reprezentativci Bosne i Hercegovine u sutrašnjoj revanš utakmici baraža za Evropsko prvenstvo protiv Portugala imat će podršku sa tribina stadiona Luž.

Prema nekim procjenama na tribinama će biti i do 10 hiljada simpatizera BiH, koji će u Lisabon doći većinom iz evropskih zemalja. Međutim, to je kako pise SCsport.ba  nepotvrđeno, na šta su ukazali i predstavnici N/FS BiH koji su u kontaktu sa organizatorima sutrašnjeg meča…

Ono što je sigurno, jeste da će izabranike selektora Safeta Sušića bodriti oko 200 navijača iz Bosne i Hercegovine koji su u Lisabon stigli preko agencije Centrotours. Prvi kontingent navijača u Portugal je stigao sinoć, a ostali su doputovali danas.

Za ovaj susret koji se igra na stadion Luz vlada veliko zanimanje, ali još uvijek nisu rasprodate sve karte.

Iz Portugalskog saveza su danas rekli da je do sada prodato 40.000 ulaznica, a domaćini se nadaju da će do sutra sve karte biti rasporodate odnosno da će se na stadionu naći 60.000 gledalaca.

 

SCsport/Informer.ba