Izdvojeno Nogomet Sport

Safet Sušić: Džeko je veliki golgeter

Selektor naše fudbalske reprezentacije Safet Sušić sretan je zbog dobrih partija naših igrača, a kako kaže posebno ga raduju četiri pogodka Edina Džeke iz jučerašnjeg meča sa Tottenhamom.

Na prste jedne ruke može se izbrojati koliko je dana preostalo do meča sa Bjelorusijom u Minsku. Dok Safet Sušić marljivo radi na proučavanju našeg narednog kvalifikacionog protivnika, širom europskih terena naši reprezentativci pružaju fantastične predstave, što je svakako odlična informacija i razlog više za optimizam uoči dvomeča sa nezgodnim Bjelorusima.

Drago mi je što se u dobroj formi nalazi Emir Spahić, Edin Džeko, Sejad Salihović, Miralem Pjanić, Asmir Begović. To je razlog više da sa dobrim raspoloženjem dođu u reprezentativnu bazu, kazao je na početku za Sportin.ba, Safet Sušić.

Džeko golgeter

U okviru 3. kola Premiersipa, snage na White Hart Leanu odmjerili su Tottenham i Manchester City. Izabranici italijanskog stručnjaka, Roberta Mancinija slavili su sa uvjerljivih 1:5, a čak četiri pogodka postigao je bh.kolos, Edin Džeko.

Nažalost nisam gledao utakmicu jer nisam bio tu. Međutim, brzo sam dobio informaciju da je Edin u tom meču briljirao. Ne događa se svaki dan da jedan igrač u jednoj utakmici postigne četiri gola, to je fenomen. Ali, kada je Džeko u pitanju ništa nije iznenađenje jer je on veliki golgeter. Ne znam da li je mu se ranije dešavalo da u jednoj utakmici zabije četiri pogotka, znam da je davao po dva-tri gola na utakmici,  govori nam Safet Sušić.

Već sada je zavladala velika euforija uoči dvomeča sa Bjelorusijom. Mnogi vjeruju kako uz ovakvog Edina Džeku, trenutno drugoplasiranoj reprezentaciji iz naše grupe ne piše se dobro. No, naš selektor spušta loptu na zemlju i podvlači kako će za dobar rezultat biti potrebno dobro izdanje cijele ekipe.

Teško je očekivati da ćemo dobiti utakmicu iz razloga što pojedinac pruži dobru partiju. Da bi dobili Bjelorusiju treba da kao kolektiv svi budu na visokom nivou. Većina naših igrača je u dobroj formi i nadam se da će biti tako, nastavlja Sušić

Kasni Medunjanin

Za danas je predviđeno okupljanje naše fudbalske reprezentacije. Kao što se i ranije pisalo, danas će pristići svi reprezentativci izuzev Harisa Medunjanina.

Dolazak igrača očekujem danas. Kašnenja neće biti izuzev Medunjanina, koji večeras igra utakmicu, rekao nam je Sušić a potom dodao:

Koliko znam, jedino je povrijeđen Mensur Mujdža. Zbog povrede ligamenata propustio je posljednja dva susreta Freiburga. No, on bi trebao biti spreman za susrete sa Bjelorusijom.

Bešić, Zahirović…

Selektor U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Vlado Jagodić na spisak kandidata za predstojeći kvalifikacioni meč takođe sa Bjelorusijom uvrstio je Muhameda Bešića odnosno Adnana Zahirovića. Pitali smo selektora da li će pomenuti duo prepustiti Jagodiću.

Vidjet ćemo, nije još uvijek ništa isključeno. Ukoliko vidim da mi nisu potrebni, odnosno da će sjediti na klupi protiv Bjelorusije, pustit ću ih da pomognu U-21 reprezentaciji, otkriva nam Sušić.

Toplo u Zenici

U jednom intervju za naš portal prije 15-ak dana, reprezentativac Bjelorusije, Igor Shitov najavio je uzavrelu atmosferu u Misku, no na to je Sušić ostao hladne glave.

Kakva nas atmosfera očekuje gore zasigurno je da njih u Zenici očekuje još toplija i temperamentnija. Mi smo profesionalci i to na nas neće puno uticati. Ipak, atmosfera može malo pomoći, ali se o pobjedniku raspravlja na terenu, rekao je za kraj u razgovoru za Sportin.ba, Safet Sušić, selektor naše fudbalske reprezentacije.

Naša će fudbalska reprezentacija sutra, odnosno prekosutra obaviti dva treninga sa početkom od 10 30h. Put prema Bjelorusiji predviđen je za četvrtak, a čarter letom iz Sarajeva naša će ekspedicija krenuti u jutarnjim satima.

 

Informer.ba