Izdvojeno Nogomet Sport

Safet Sušić: Probudio sam se sa novim idejama! Portugalci imaju problema…

Razmišljam o tome da li početi utakmicu s mlađim igračima koji mogu trčati više i tako parirati Portugalcima ili s iskusnijim igračima koji igraju u jačim evropskim ekipama, rekao je selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić pred početak današnjeg treninga u Hrasnici.

Po njegovim riječima, stručni štab reprezentacije BiH jučer je bio nadomak sastavljanja ekipe koja bi počela utakmicu protiv Portugalaca u petak, ali da se jutros probudio s novim, drugačijim idejama.

”Imam još neriješenih problema i dilema, ali isto tako imam još dva dana da to riješim. Ono što sada znam jest da će igrači dati sve od sebe da pobijedimo u toj utakmici”
, izjavio je Sušić.

Selektor BiH očekuje pobjedu u Zenici i ne slaže se da je remi dobar rezultat.

”Ako nismo u stanju da pobijedimo kod kuće, kako ćemo pobijediti u Lisabonu”
, upitao je Sušić.

Današnji trening u Hrasnici propustio je Miralem Pjanić, koji je na pripreme došao s lakšom povredom zbog koje je već u prvom poluvremenu jučerašnjeg revijalnog meča sa Željezničarom napustio igru.

Sušić je kazao da se radi o lakšoj povredi i da će mladi veznjak biti u pogonu za meč u petak.

Selektor BiH se osvrnuo i na atmosferu u reprezentaciji Portugala, koja prema posljednim informacijama nije najbolja.

”Portugalci imaju problema. Atmosfera im nije najbolja. Dobio sam informaciju da je navodno Pepe povrijeđen, ali oni imaju rješenje za svaku poziciju i sigurno nisu slučajno šesti na FIFA-inoj rang listi”, kazao je Sušić i dodao da Portugalce treba respektovati, ali da ih se ne treba bojati.

Fena/Informer.ba