Nogomet Sport Udarno

Safet Sušić proglašen najboljim stranim nogometašem u Francuskoj

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić proglašen je najboljim stranim nogometašem svih vremena u Francuskoj, u izboru sportskog dnevnika “France Footbal”.

Sušić se nalazi na prvom mjestu liste 50 najboljih stranih nogometaša koji su igrali u Francuskoj, ispred Josipa Skoblara i Juninha.

Zaista je veliko zadovoljstvo i čast biti izabran za najboljeg stranca u francuskoj ligi, pored takvih nogometaša koji su igrali u toj zemlji. Mislim da je to veliko priznanje ne samo za mene nego i za bh. nogomet“, kazao je Sušić, koji je u Francuskoj nastupao u periodu od 1982. do 1991. kada je igrao za Paris Saint-Germain.

Osim Sušića, na listi deset najboljih stranih nogometaša u Francuskoj je i Vahid Halilhodžić, koji je uvršten na sedmo mjesto.

“Drago mi je i zbog Halilhodžića, koji je također bio veliki nogometaš i koji je dva puta bio najbolji strijelac francuskog prvenstva. Velika je stvar za našu državu da ima dva nogometaša među deset najboljih stranaca u Francuskoj”, kazao je Sušić za Fenu.

Lista deset najboljih stranih nogometaša svih vremena u Francuskoj:

1. Safet Sušić
2. Josip Skoblar
3. Juninho
4. Salif Keita
5. Abedi Pelé
6. Carlos Bianchi
7. Vahid Halilhodžić
8. Delio Onnis
9. Rai
10. George Weah