Izdvojeno Nogomet Sport

Safet Sušić za Grčku pozvao i Sašu Papca

Safet Sušić, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine uputio je poziv Saši Papcu, defenzivcu Glasgow Rangersa za predstojeću prijateljsku utakmicu koju će naš državni tim odigrati 10. avgusta protiv Grčke na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase – Koševo.

“Sa Sašom sam još ranije dogovorio da ću ga zvati za utakmicu sa Grčkom. Prije mečeva sa Rumunijom i Albanijom rekao mi je da nije spreman i da će se odazvati za narednu utakmicu. Evo sada je došao trenutak da se vrati. Puno će nam značiti, a velika je šteta što ranije nije bio sa nama“, rekao je Sušić za SCSport.ba.

Osim Papca na spisku su još: Kenan Hasagić, Ibrahim Šehić, Asmir Avdukić, Muhamed Bešić, Mensur Mujdža, Boris Pandža, Emir Spahić, Adnan Mravac, Sejad Salihović, Darko Maletić, Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Mehmed Alispahić, Semir Štilić, Adnan Zahirović, Edin Džeko i Vedad Ibišević.

Selektor najavio da bi poziv mogao i Zlatan Muslimović, koji je trenutno bez kluba. Popularni Pape najavio je da bi za meč sa Grcima mogao pozvati i bivšeg napadača PAOK-a, ukoliko u međuvremenu pronađe klub. U suprotnom, moguće je da poziv dobije neko od igrača iz Premijer lige BiH.

 

Informer.ba