Izdvojeno Nogomet Sport

Salihamidžić u Wolfsburgu

Hasan Salihamidžić napustio je redove Juventusa gdje u posljednje vrijeme nije ni dobivao pravu priliku, a karijeru će nastaviti i vjerovatno okončati u njemačkom Wolfsburgu i to sa trenerom koji ga je vinuo u visine, Feliksom Magatom (Felix Magath).

Iako još uvijek nije potpisao ugovor sa bivšim klubom Edina Džeke i Zvjezdana Misimovića, naš nekadašnji reprezentativac i legendarni fudbaler Bajerna iz Minhena sinoć je na treningu Wolfsburga predstavljen kao četvrto ovogodišnje pojačanje.

Popularno Braco dolazi kao slobodan igrač, a za novi klub potpisat će jednogodišnji ugovor.

Feliks Magat mi je na vrijeme dao priliku da igram fudbal, naravno da sam želio doći u Wolfsburg. Sada pripadam projektu koji je vrlo zanimljiv, a čiji je tvorac Feliks. Imao sam tešku sezonu u Juventusu, ali vratio sam se potpuno spreman i motivisan. Siguran sam da mogu pomoći ovome timu” – kazao je Salihamidžić.

Magat koji je Hasanu prvi dao šansu kada je počinjao karijeru u HSV-u, istakao da je on igrač sa velikim iskustvom.

On je u svojoj karijeri igrao na različitim pozicijama i to na vrlo visokom nivou. U narednoj sezoni pomoći će nam da budemo fleksibilniji. Vjerujem u njegovu zrelost i siguran sam da nam treba njegovo iskustvo. Imamo dosta igrača koji obećavaju, ali oni upravo trebaju nekoga poput Brace “– kazao je njemački stručnjak koji je, kako prenosi Bild, dolazak Salihamidžića dogovorio tokom nekoliko sastanaka u Minhenu.

 

Dnevniavaz.ba/Informer.ba