Nogomet Sport

Samir Nasri u Manchester Cityu za 25 miliona funti

Manchester City ove  je sedmice kompletirao dugo najavljivani transfer Samira Nasrija iz Arsenala za 25 miliona funti. Francuz je jasno naglasio koja je bila njegova motivacija:

Manchester City ima najveću momčad, pokazali su to prošle sezone kad su osvojili FA kup i završili ispred Arsenala. Činjenice govore o Cityju. Nadam se da ću osavajati naslove. U Arsenalu sam igrao na visokoj razini, ali ništa nisam osvojio.”

Harry Redknapp, menadžer Tottenhama, Cityjeva sljedećeg protivnika u Premier ligi, ima drugačije informacije i mišljenje:

Ne vjerujem u to. Mogao je otići u Manchester United. Htio je otići u United, to sam ja čuo. Ali je tada u igru ušao City i ponudio mu više novca pa je otišao u City. Tako to ide. Ionako je to samo zamjena dresa, rekao je Redknapp.

Dok su se Tottenham i City prošle dvije sezone manje-više ravnopravno borili za ulazak u Ligu prvaka, najbogatiji klub na svijetu otišao je na razinu više. Opet se nije štedilo i Redknapp smatra da je momčad Roberta Mancinijay spremna za najviše domete:

Oni će se natjecati za Ligu prvaka. S vremenom će biti konkurenti za sve naslove jer imaju sredstva da dovode najbolje igrače svijeta. Ako vlasnici ostanu u klubu, a vjerujem da hoće, osvojit će Premier ligu. Sad je to klub u kojem svi žele biti. To je strašno.”

Osim Nasrija, City je za 45 milijuna eura iz Atletico Madrida doveo Sergija Agüera i dodatno pojačao ionako impreisvnu napadačku liniju. Kako ni ostatak momčadi puno ne zaostaje, Redknapp vjeruje kako se radi o vjerojatno najjačem nogometnom kolektivu na planetu. Barem na papiru.

Izgledaju snažno. Rekao bih da imaju najsnažniju momčad na svijetu. Nemaju Messija, ali po pozicijama imaju snažniju momčad nego Barcelona. Na svakoj poziciji imaju po dva igrača vrhunske klase.”

 

SPORTportal/informer.ba