Nogomet Sport

Samo Džeko u napadu, Misimović ostaje na klupi!?

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je posljednji trening uoči sutrašnje, možda i odlučujuće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bjelorusije u Minsku.

Izabranici selektora Safeta Sušić trenerali su na stadionu Dinama, gdje će sutra od 19.30 sati biti odigran meč sa Bjelorusima. Atmosfera u bh. taboru je na zavidnom nivou, što se moglo promijetiti i na treningu.

Selektor Sušić još uvijek se nije odlučio za sastav koji će suprostaviti Bjelorusima. Najveću dilemu ima među stativama, gdje ravnopravno konkurišu Kenan Hasagić i Asmir Begović. Mensur Mujdža odradio je trening, a doktor Reuf Karabeg uvjeravao nas je da će desni bek Freiburga biti spreman za duel sa Bjelorusima.

Osim Mujdže, zadnju liniju će sačivanjati Emir Spahić, Saša Papac i Boris Pandža. U veznom redu će igrati Elvir Rahimić, Sejad Salihović, Haris Medunjanin, Senad Lulić i Miralem Pjanić, što znači da će Zvjezdan Misimović ostati na klupi.

Mjesto u vrhu napada rezervisano je za Edina Džeku, napadača Manchester Cityja, koji igra u životnoj formi! Možda ćemo biti subjektivni i reći najboljim napadačem planete!

SCsport/Informer.ba