Izdvojeno Nogomet Sport

Sarajevo osuđuje ponašanje navijača Slavije

Povodom incidenta u Istočnom Sarajevu na utakmici između FK Slavija i FK Sarajevo u okviru 4. kola Premijer Lige BiH, FK Sarajevo izražava duboko žaljenje što nacionalizam i fašizam još uvijek nisu iskorijenjeni s bh. stadiona.

Tokom utakmice su se s dijela tribina stadiona SRC Slavija u Istočnom Sarajevu mogli čuti fašistički povici navijača FK Slavija  “Nož, žica, Srebrenica”, “Ubij Turčina”, skandiranje ratnom zločincu Ratku Mladiću, te provokacije po pitanju navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića koji je ubijen u Širokom Brijegu 2009. godine, saopćeno je iz FK Sarajevo.

FK Sarajevo oštro osuđuje ovakvo ponašanje na sportskim manifestacijama te izražava nadu da će se ovakva dešavanja u budućnosti oštro sankcionisati, prema primjeru sankcionisanja rasističkih poruka u UEFA-inim pravilima.

Navijači FK Sarajevo su bez problema i incidenata uvedeni na stadion prije početka utakmice, te ispraćeni na kraju bez problema, zbog čega FK Sarajevo želi naglasiti korektno ponašanje organizatora utakmice i policije.

 

Fena/Informer.ba