Nogomet Sport

Sarajevo poraženo od praške Sparte sa 2:0

Sarajevo je i u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europa lige na Olimpijskom stadionu Koševo „Asim Ferhatović – Hase“ poraženo od praške Sparte sa 2:0.

Susret na Koševu počeo je dominacijom gostiju. Vrh napada češke Sparte pritiskao je posljednju liniju „bordo“ tima koji je imao problema sa iznošenjem lopte.

U 20. minuti loše odigranu povratnu loptu Kenana Handžića za Dinu Hamzića presjekali su fudbaleri češkog tima, lopta je došla do Kweukea koji je sjanim udarcem sa preko 30 merata, ako ne i više, pogodio mrežu Sarajeva.

Kada se Sarajevo konačno uspjelo osloboditi pritiska i napraviti nekoliko dobrih akcija, stigao je hladan tuš. Nakon jednog ubacivanja iz auta u 36. minuti strijelac prvog gola, Kweuke, glavom je na 17-18 metara od gola sarajeva uposlio svog kapitena Mareka Matejovskog koji je odličnim udarcem pogodio lijevi donji ugao Hamzićevog gola.

U 52. minuti put do nove pobjede Sparti je olakšao Zoran Belošević koji je zbog jednog oštrijeg starta nad protivničkim igračem zaradio svoj drugi žuti karton, te mu je ruski arbitar bio primoran pokazati crveni karton. Drugi žuti karton je praktično sve interesantno što se desilo u drugom poluvremenu.

Fudbaleri Sparte zadovoljni rezultatom nisu previše srljali, a i pored velike prednosti igrali su veoma disciplinovano i odgovorno u i nastavku susreta. Jozef Chanovec iskoristio drugo poluvrijeme kako bi dao priliku fudbalerima koji su manje ili nikako igrali u prvom susretu sa Sarajevom.

Sarajevo je tokom većeg dijela susreta igralo bezidejno i bez većih i pravih prilika. Može se konstatovati da su fudbaleri Sarajeva mnogo bolje i angažovanije odigrali u prvom susretu na Generali Areni u pragu iako su poraženi sa visokih 5:0.

 

Scsport/Informer.ba