Ostali sportovi Sport

Sarajevo: Prvi bilijarski turnir serije elitnih takmičenja ”Euro Tour”

Prvi bilijarski turnir serije elitnih takmičenja ”Euro Tour”, koji se održavaju pod pokroviteljstvom Evropske bilijarske federacije (EPBF), počinje danas u Sarajevu i trajat će do 3. marta ove godine.

Organizaciju turnira dobio je SBK Predator nakon odlično organizovanog 4. Bilijarskog turnira Sarajevo Open, na kojem su učestvovali ponajbolji svjetski igrači.

Takmičarski dio turnira bit će održan u Hotelu Radon Plaza, dok će zabavni biti upriličen u Coloseum Clubu.

Jedan od ponajboljih svjetskih igrača Ralf Soquet istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije da mu je Sarajevo uvijek draga destinacija, posebno jer je do sada u glavnom gradu BiH odigrao dva jaka turnira.

Organizacijom turnira Sarajevo se uvrstilo na listu šest evropskih gradova u kojima se održava ovaj turnir. Kuriozitet je da je Pariz odbijen kao organizator, dok je Sarajevo ispunilo sve uslove za ovo prestižno bilijarsko takmičenje.

Predsjednik Evropske bilijarske federacije Gre Leenders je zahvalio Gradu Sarajevu na podršci organizaciji turnira i dodao da je BiH u samo tri godine članstva u EPBF-u ostvarila mnogo zbog čega uživa status starosjedioca.

Na turniru će nastupiti 30 igrača iz BiH. Organizatori očekuju u potpunosti popunjenu shemu od 256 igrača među kojim su i najbolji evropski igrači.

Fena/Informer.ba