Nogomet Sport

Sarajevo traži dozvolu za navijače na Grbavici

Komitet za normalizaciju NSBiH jučer je u Sarajevu trebao održati sjednicu, ali je ona zbog putovanja predsjednika Ivice Osima u Grac pomjerena za petak.

Međutim, ostali članovi nisu mirovali, već su održali sastanak s predstavnicima klubova na kojem se raspravljalo o sigurnosnoj situaciji na bh. stadionima i koracima da se ona popravi.

Pričali smo o prekinutim utakmicama u Banjoj Luci, Mostaru i Sarajevu. Savez će sa sigurnosnim strukturama na državnom nivou pokušati zakonski riješiti problematiku u smislu usaglašavanja zakona, dok klubovi sa svoje strane moraju uložiti više truda da ostvare bolju saradnju sa svojim navijačima, ali i ostalim klubovima. Moramo poduzeti sve raspoložive mjere da spriječimo ponavljanje incidenata”  rekao je generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković.

Komitet je jučer također trebao razmotriti zahtjev Sarajeva u vezi s nedavnom odlukom o zabrani dolaska gostujućim navijačima. S obzirom na to da se na Grbavici uskoro igra derbi (5. ili 6. novembra), klub s Koševa traži da se njenim navijačima ipak omogući dolazak na stadion. Komitet će se morati odrediti prema zahtjevima za preispitivanje odluke, piše Avaz.

O tome ćemo razgovarati u petak. Ne znam šta će biti odlučeno, ali je činjenica da nakon donošenja odluke nije bilo incidenata, što potvrđuje opravdanost poteza ” kazao je Baković.

 

Informer.ba