Foto Izdvojeno Nogomet Sport

FOTO: Sarajevo žestoko kaznilo četničke i fašističke pokliče s tribina

Fudbaleri Sarajeva upisali su treću prvenstvenu pobjedu nakon što su danas u Lukavici porazili domaću Slaviju. U meču koji su obilježili i domaći navijači koji su prvo ulijetali na teren, a potom uzvikivali ime ratnog zločnica Ratka Mladića, te Nož Žica Srebrenica bordo furija je u potpunosti nadigrala komšije iz Lukavice. S novim trijumfom tim sa Koševa je potvrdio da će biti jedan od najozbiljnijih kandidata za titulu.

U 3. minuti Haskić je pronašao Kojašević koji se spetljao na svega pet metara od gola Dujkovića, pa je propala dobra šansa za goste. Četiri minute kasnije Todorović je pokušao iz velike daljine, ali je lopta otišla daleko pored gola.

U 15. minuti se desio incident kada su navijači Slavije pokušali uleiti na teren. Nekima je to uspjelo, a obezbjeđenje je nekako reagiralo, a navijači domaćih su se vratili na teren. U tim trenucima su se čuli skandalozni povici i skandiranje Ratku Mladiću i Nož. Žica Srebrenica.  Nakon mučnih sedam minuta, nastavljena je utakmica. Pauze je mnogo više škodila domaćim igračima.

Ništa se nije dešavalo do 37. minuti kada je Obuća sjajno uposlio Haskića, koji je pokušao lobovati golmana Slavije, ali je bio neprecizan. Dvijem minute kasnije i Dupovac propušta dobru šansu nakon ubačaja Šćepanovića. U 41. minuti  Haskić ponovo propušta idealnu priliku nakon što ga je uposlio Čomor.

Ipak, Haskić se iskupio minut kasnije kada je dobro reagirao na idealan ubačaj Obuće. Napadaču Sarajeva nije bilo teško da se nekih pet metara matira Dujkovića. U sudijskom vremenu nova velika šansa za bordo tim. Dujković je očajno reagirao nakon centaršuta, nakon kojeg je Torlak pogodio prečku, a Obuća u nastavku pogodio Lackanovića. U petoj minuti sudijske nadoknade Šćepanović je nakon sjajnog udarca na asistenciju Kojaševića pogodio za 2:0.

U 47. minuti Slavija je uputila prvi udarac u okvir gola, ali je Pušara slabo šutirao. Dvije minuta kasnije Obuća iz solo akcije šutira, ali Dujković loptu izbija u korner. U 63. minuti Asmir Suljić je izveo pravu čaroliju poigravši se sa Beširevićem, koji je na kraju srušio popularnog „Šejtana“, a sudija je pokazao na penal. Siguran je bio Šćepanović  za 3:0.

Muminović je u 67. minuti  šutirao pored gola, pa je jedna od rijetkih šansi domaćih. Do kraja je Sarajevo još jednom pogodilo mrežu domaćih. U 84. minuti na centaršut Beloševića sjajno je reagirao Torlak koji je glavom loptu poslao u nebranjeni dio mreže. U 88. minuti mogla je sjevnuti i petarda, ali je Bajraktarević pogodio prečku.

Slavija – Sarajevo 0:4
Stadion u Istočnom Sarajevu. Gledalaca: 2.500. Sudija: Tomisla Čuić. Strijelci: 0:1 Haskić (42), 0:2 Šćepanović (45), 0:3 – Šćepanović (63), 0:4 Torlak (84). Žuti kartoni: Beširević, Nikolić (Slavija),  Šćepanović, Adilović, Kojašević (Sarajevo).

SLAVIJA: Dujković, Beširević, Nikolić, Sadiković, Simić, N. Šešlija (od 64. Perišić), Muminović, Todorović, Pušara, Rašević (od 80. Smajić), Lackanović. Trener: Dragan Bjelica.
SARAJEVO: Adilović, Čomor, Belošević, Dupovac, Torlak, Šćepanović (od 71. Maksumić), Suljić (od 85. Hadžić), Obuća (od 79. H. Handžić), Haskić, Kojašević, Bajraktarević. Trener: Jirži Plišek.

 

 

SCsport/Informer.ba