Izdvojeno Nogomet Sport

Sarajlija Dumić dobio poziv Danske, u BiH i dalje šute

Maldi stoper Brondbya, Dario Dumić dobio je poziv reprezentacije Danske…
Sarajlija Dario Dumić, ovoga je ljeta se pridružio prvom timu Brondbya, nakon što je okončao juniorski staž. Devetnaestogodišnji je Dumić već u ovoj sezoni u nekoliko navrata ulazio sa klupe te ubilježio prve minute provedene na terenu, kada je seniorski tim u pitanju.

“U Brondbyu se osjećam super, jako sam zadovoljan.
Ušao sam dva puta u igru sa klupe, to nisam očekivao. Iako je to bilo  samo par minuta to puno znači za mene, i nadam se da ću u budućnosti igrati više i slaviti sa Brondbyem”, kazao je napočetku razgovora za Sportin.ba, Dario Dumić.

Podsjećanja radi, Dumić je porijeklom iz Sarajeva, koji je inače velika nada danskog nogometa. Treba reći da je ranije nastupao za omladinske reprezentacije Danske, a proteklih je dana dobio poziv U-20 selekcije Danske.

Igrao sam za sve omladinske reprezentacije Danske. Skoro sam dobio poziv u U-20 reprezentaciju. Međutim, zbog klupskih obaveza nisam mogao ići sa njima na turnir u Irsku, otkriva za Sportin.ba Dario Dumić, koji potom dodaje:

“Rekao sam i prije dvije godine da je moja želja igrati za moju domovinu, Bosnu i Hercegovinu. Igrati i predstavljati svoju zemlju bilo bih za mene nešto najveće u životu“, decidan je Sarajlija Dumić, stameniti stoper danskog Brondbya.

Zanimljivo, niko iz krovne kuće bh. nogometa nikada nije obavio razgovore sa Dariom Dumićem. Kako je moguće da anonimusi bh. fudbala nikada nisu čuli za ime ovoga Sarajlije? Kako je moguće da našoj struci nikada nije palo na um da pozovu Dumića u našu reprezentaciju? Naravno, postavlja se pitanje da li je neko iz Saveza i selektora ikada čuo za mladića koji stasa u Danskoj? Ipak,  ovo ime ne bi smjelo promaći kraj radara, Vlade Jagodića, od kojeg očekujemo da u skorašnje vrijeme na spisak U-21 reprezentacije uvrsti Dumića!

 

Informer.ba