Nogomet Sport

Sarajlija iz Liverpoola prelazi u Hajduk

20-godišnji Nikola Sarić, koji ima dansko državljanstvo i igrao je za sve mlađe selekcije Danske, stiže u Hajduk.

Sarić, rodom iz Sarajeva, u Hajduk dolazi iz Liverpoola, koji je Sarića stavio na transfer listu. Prije tri godine Rafa Benitez pobijedio je u utrci s Barcelonom i Tottenhamom, tada 17-godišnjeg Sarića privolio da iz Herfolgea izabere Liverpool, ali mladi napadač se u ove tri sezone nije uspio izboriti za dres prve ekipe.

Glavni razlog je lom noge, koji se zbio u septembru prošle godine kada je trebao zaigrati za prvu ekipu Liverpoola. S tim da je u Liverpool u ljeto 2008. godine stigao s teškom povredom koljena, pa su ga Redsi gotovo godinu dana polako pripremali za ulazak u prvu momčad, ali lom noge ga je spriječio.

Njegov životni put izuzetno je zanimljiv, Sarić je ratno dijete, rođen je u Sarajevu 6. januara 1991. godine, vihor rata njegove roditelje u prvoj godini Nikolinog života odveo je prema Danskoj u kojoj se Nikola u potpunosti asimilirao. Danski mediji prozvali su ga novim Ibrahimovićem, žele ga u A selekciji, pa da bude “danski Zlatan”, ali taj put Sarić će morati izboriti u Hajduku, prenosi Ljiljan.

 

Informer.ba