Izdvojeno Nogomet Sport

Saša Papac: Imamo vrhunske igrače

Iz utakmice u utakmicu smo sve jači i imamo dobre šanse protiv Portugala, ističe Saša Papac….

U petak će bh. nogometna reprezentacija na Bilinom Polju tražiti pozitivan rezultat protiv Portugala u prvom susretu doigravanja za plasman na Euro 2012. godine u Poljsku i Ukrajinu.

O tim je dvobojima govorio i iskusni defanzivac Saša Papac, nogometaš škotskog prvaka Glasgow Rangersa. Pred Papcem, kao i pred ostalim našim reprezentativcima je, nema sumnje, najveći test u karijeri. Papac će se morati suočiti sa najvećim svjetskim igračima poput Nanija (Manchester United) i Cristiana Ronalda (Real Madrid).

” Za nas je igranje protiv Portugala u baražu najgori mogući izbor. Radije bismo igrali protiv Češke ili Irske “- priznao je Papac, čiju izjavu prenosi Evening Times, uoči prve utakmice s Portugalom.

” No, ovaj put imamo puno bolju momčad nego prije dvije godine. Portugal, opet, možda nije jak kao što je tada bio. Imali su puno problema u ovim kvalifikacijama, a mi smo iz utakmice u utakmicu sve jači i jači i zato smatram da imamo dobre šanse. Mislim da možemo pobijediti svakoga” – ističe Papac koji se ove godine u prijateljskoj utakmici s Grčkom vratio u nacionalni dres.

” Bit će teško protiv Portugala, ali znamo samo da ćemo dati sve od sebe kako bi se plasirali na EP. Za BiH bi to bila velika stvar. Osobno, to bi bio ogroman uspjeh. Vidjeli smo da drugi poput Hrvatske i Srbije posljednjih nekoliko godina odlaze na velika takmičenja. Mi to još nismo činili, jer nakon rata na Balkanu, bili smo ti koji imaju najviše problema. Nismo imali isti iznos novca za ulaganja i sve je počelo daleko sporije nego kod naših susjeda. Imali smo uvijek dobrih igrača, ali nije bilo ulaganja u nogomet”.

Rođeni Mostarac kazao je kako BiH reprezentacija ima mnogo kvalitetnih igrača.

” Imamo vrhunske igrače poput Edina Džeke, Miralema Pjanića iz Rome, također Senada Lulića iz Lazija. Naš kapiten Emir Spahić je u Sevilli, dva naša igrača, Sejad Salihović i Vedad Ibišević, igraju u Hoffenheimu. Ja sam u Rangersu, imamo tri igrača u Moskvi (CSKA, Dinamo, Lokomotiv).

 

Sportin/Informer.ba