Nogomet Sport

Sastanak sa Safetom Sušićem do kraja godine

Komitet za normalizaciju N/FSBiH na današnjem sastanku u Sarajevu, pored ostalog, razmatrao je otvoreno pitanje daljnjeg angažmana selektora A fudbalske reprezentacije BiH, Safeta Sušića na toj poziciji.

Imajući u vidu da se Sušić trenutno nalazi van BiH, te da je njegov ugovor sa N/FSBiH na snazi do 31. decembra 2011. godine, Komitet će u narednom periodu, a najkasnije do isteka pomenutog ugovora, održati sastanak sa Sušićem vezano za navedeno pitanje, stoji u saopštenju objavljenom na zvaničnom internet sajtu N/FSBiH.

Predsjednik Komiteta za normalizaciju N/FSBiH  Ivica Osim nagovjestio je ranije da će ponuditi novi ugovor popularnom Papetu, a podršku dosadašnjem selektoru da vodi “zmajeve” i u sljedećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, pružio je i kapiten Emir Spahić.

BiH se pod Sušićevom selektorskom palicom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj uspjela plasirati u baraž, u kojem je eliminisana od reprezentacije Portugala.

 

Totalsport/Informer.ba