Izdvojeno Rukomet Sport

Selektor bh. rukometaša Marković: Idemo na pobjedu u oba susreta

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine dvomečom protiv Grčke nastavlja kvalifikacije za Svjetsko rukometno prvenstvo u Španiji 2013. godine. Prvi susret bit će odigran sutra u Goraždu, dok je uzvrat zakazan za 15. januar u Solunu.

U dosadašnjem toku kvalifikacija rukometaši BiH su početkom novembra 2011. godine odigrali dva susreta sa selekcijom Kipra u kojima su slavili s 38:20 i 32:26, dok su Grci također bili uvjerljivi protiv Kiprana slavivši s 31:13 u prvom i 30:27 u drugom susretu. Bosna i Hercegovina i Grčka imaju po četiri boda, a pobjednik kvalifikacione grupe ostvaruje plasman u baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Španiji 2013.

Na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu selektor reprezentacije BiH Dragan Marković je izjavio da je njegov tim uprkos nedostatku vremena za pripreme uigrao dvije-tri odbranbene formacije koje će primjeniti protiv Grčke.

”Svi igrači su zdravi i jedva čekamo da utakmica počne. Grke respektujemo, ali ih se ne bojimo. Na njihove izjave se nećemo obazirati, držat ćemo se našeg cilja i idemo na pobjedu u oba susreta. Ekipe su podjednake, ali možda je kvalitet za nijansu na našoj strani”, rekao je Marković.

Na pitanje kojim bi rezultatim bio zadovoljan nakon sutrašnjeg susreta, selektor je rekao da ne želi kalkulisati jer je jedini istinski cilj njegovog tima slaviti u oba susreta.

Na spisku selektora Dragana Markovića nalaze se 22 igrača:

golmani: Enid Tahirović, Nebojša Grahovac
krila: Vukašin Stojanović, Mirko Mikić, Deni Velić, Faruk Vražalić
pivoti: Muhamed Toromanović, Vladimir Vranješ
bekovi: Nikola Prce, Ante Kukrika, Dejan Malinović, Dušan Čelica, Marko Panić, Ivan Karačić, Adnan Harmandić, Damir Doborac.

Golman reprezentacije BiH Enid Tahirović je istaknuo da je bh. tim učinio sve što se može da bi se nedostatak Mirsada Terzića osjetio što manje i da je ekipa motivirana i pripremljena za Grke.

Reprezentativni bek Damir Doborac naglasio je selektor Marković postavio igru tima na najbolji mogući način, te da je atmosfera u reprezentaciji na najvišem nivou i da svi igrači žele ostvariti plasman u baraž za SP.

 

Fena/Informer.ba