Nogomet Sport

Semir Kerla bivši igrač Željezničara potpisao za slovačku Žilinu

Semir Kerla, bivši prvotimac sarajevskog Željezničara koji je sa Grbavice otišao u Grčku, gdje je nastupao za Panserraikos, karijeru će nastaviti u Žilini. Na službenoj stranici vošestrukog prvaka Slovačke objavljeno je da je Kerla potpisao šestomjesečni ugovor sa Žilinom sa mogućnošću produženja saradnje.

S obzirom na probleme koje imamo na mjestu srednjeg braniča, gdje imamo problema sa povrijeđenim igračima tražili smo alternativu i na kraju odabrali Kerlu. Vidjeli smo ga u kontrolnoj utakmici protiv Ostravi i na kraju smo odlučili da ćemo mu dati prostora do kraja jeseni da se prilagode. Ukoliko nas do kraja polusezone uvjeri u svoje kvalitete, u zimskom prelaznom roku ćemo produžiti saradnju“, rekao je Karol Belanik, sportski direktor Žiline.

Kerla se nije naigrao u Grčkoj. Odigrao je tek šest utakmica u kojima je pet puta bio starter, a jednom je ušao s klupe. Obzirom da je Panserraikos ispao iz prve lige, Kerla je postao slobodan igrač, a transfer je realizovao naš menadžer, Edo Kurtagić.

Podsjetimo, u bliskoj prošlosti dres Žiline nosilo je nekoliko naših internacionalaca (Eldar Hasanović, Josip Kvesić, Velimir Vidić), a svakako da je najveći trag ostavio Admir Vladavić, sadašnji igrač Olimpica.

 

SCsport/Informer.ba