Izdvojeno Nogomet Sport

Senad Lulić: San mi se ispunio, ne bojim se izazova u Italiji

Senad Lulić i zvanično je novi igrač Lazia! Naš fudbalski reprezentativac potpisao je petogodišnji ugovor, nakon što je jutros obavio ljekarske preglede u klinici Paideia.

Lulić je u pratnji sportskog direktora nebeskoplavih Maurizio Manzinija stigao u sportskoi centar Di Formello, gdje se nakon parafiranja petogodišnje vijernosti Laziu, obratio i javnosti.

Bio je ovo veoma dug dan za mene, ali nije mi žao. Ovo je veliki korak u mojoj karijeri. Lazio je klub koji ima velike ambicije. Svaki igrač koji nastupa u Švajcarskoj sanja da će jednog dana zaigrati u jednoj od liga petica. Moj se san se ostvario. Nadam se da ću svojim zalaganjem izboriti mjesto u prvom timu. Ne bojim se izazova u Italiji i sa Laziom želim izboriti plasman u Evropu“, rekao je Lulić.

Lulić neće imati problema sa jezikom, jer je italijanski naučio u Bellinzoni:

“Zvuči čudno, ali nikada nisam bio u Rimu. Vjerujem da ću imati priliku da ga upoznam, a čuo sam da je prekrasan. Ovo je najvažniji trenutak u mojoj karijeri. Mnogi me upoređuju sa Kolarovom, jer igra na istoj poziciji kao ja. Vidjećemo, sezona je duga i počinje 7. Jula. Nije važno hoću li igrati ispred ili pozadi, to će odlučiti trener. O Laziju i Italiji znam mnogo. Liga i ekipa u Seriji A nisu nepoznanica“, riječi su bh. reprezentativca, nakon što je potpisao ugovor.

Prema pisanju ugledne Gazzette, Lulić je potpisao petogodišnji ugovor sa rimskim klubom, a navodi se da će Young Boys, njegov bivši klub na ime obeštećenja dobiti tri miliona eura. Sa druge strane, Lulić bi godišnje trebao zarađivati 850. 000 eura.

 

SCsport/Informer.ba