Izdvojeno Nogomet Sport

Senijad Ibričić: Nisam učestvovao u tuči, došao sam kasnije

Jučer su portale u regiji preplavile informacije o tome da je reprezentativac BiH i član moskovskog Lokomotiva Senijad Ibričić u novogodišnjoj noći u svom kafiću “17” u Sanskom Mostu sa braćom pretukao izvjesnog Hasu Husića, ali naš fudbaler jučer  je kazao da s događajem ima veze samo utoliko što je vlasnik lokala.

Provjerite u policijskoj stanici u Sanskom Mostu. Imate zapisnik o događaju ispred mog lokala. Ja tu uopće nisam bio prisutan. Bio sam kod kuće kada mi je brat Smajo, koji radi  kafiću, javio za gužvu. Sjeo sam u auto i  dovezao sam se na lice mjesta” – priča Ibričić i dodaje da ima stotinjak svjedoka, ali i policajaca koji mogu potvrditi da je došao naknadno.

Načelnik PU Sanski Most  Ferid Pijalić u telefonskom razgovoru novinaru “Dnevnog avaza” rekao je da su u policijskoj stanici te noći zadržani Hase Husić i Medin Dračić, dok portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić navodi da su se 1. januara oko četiri sata ujutro lica H. H. (39) i M. D.(46) drsko ponašala i razbili vrata toaleta u kafiću “17” , te da se umiješao  M. I. koji se potom potukao sa H. H. a tuča je okončana ispred lokala.

Šiljdedić navodi da će protiv Hase Husića i Medina Dračića biti podnijeta prekršajna prijava zbog drskog ponašanja, dok će Husić i lice M. I., koji je zapravo Senijadov brat Mihret, dobiti prekršajnu prijavu zbog tuče i narušavanja javnog reda i mira. Husić, koji tvrdi da je brutalno pretučen od Senijada Ibričića, zadobio je lakše tjelesne ozljede.

Zbog čega je mene gospodin Husić umiješao u navodnu tuču, on najbolje zna. Vjerovatno ga je neko pogrešno savjetovao. Takvo što nije mu trebalo”  komentariše bh. reprezentativac.

 

Avaz/Informer.ba