Izdvojeno Nogomet Sport

Serie A: Pobjede Udinesea i Napolija

U sinoćnjim susretima talijanskog nogometnog prvenstva Udinese je na Olimpicu pobijedio Romu 3:2, a Napoli je na svom terenu svladao Chievo 1:0.

Roma je povela golovima Erika Lamele u 22. i 24. minuti, no Udinese je okrenuo rezultat, a strijelci su bili Maurizio Domizzi u 32. te Antonio Di Natale dva puta u 50. i 88. minuti iz jedanaesterca. Roma je utakmicu završila s igračem manje, nakon što je u sudačkoj nadoknadi isključen Tachidis.

Napoli je pobijedio Chievo golom Hamšika u 58. minuti. Gosti su od 78. igrali bez isključenog Vaceka.

U ranije odigranoj utakmici nogometaši Juventusa produžili su niz bez poraza u talijanskom prvenstvu na 48 utakmica, nakon što su na gostovanju pobijedili Cataniju 1:0 golom Artura Vidala u 57. minuti.

Međutim, iza utakmice ostali su veliki repovi jer je Cataniji poništen regularan pogodak i isključen igrač, dok je Juve zatresao suparničku mrežu, čini se, iz zaleđa. Domaćini su nakon utakmice bili bijesni, a sudac Angelo Massimino jedva je izvukao živu glavu.

Juventus je zabio gol nakon akcije u kojoj je Nicklas Bendtner bio u zaleđu kada je pucao po golu. Mariano Andújar je obranio, a Vidal je odbijanac pospremio u gol. Deset minuta kasnije Giovanni Marchese je zbog drugog žutog kartona isključen nakon čega je Juve rutinski zaključio posao.

Sporni trenutak dogodio se i koncem prvog dijela kada je Gonzalo Bergessio zatresao mrežu Gianluigija Buffona, no sudac je poništio gol. Zbog silnih prigovora koji su potom uslijedili sudac je podijelio četiri žuta kartona domaćim igračima. Zanimljivo, Catanija je utakmicu započela sa čak sedam Argentinaca u sastavu.

Inter je na gostovanju u Bologni slavio 3:1 i nakon slabog starta probio se na treće mjesto Serie A.

Nakon devet odigranih kola vodi Juventus s 25 bodova, Napoli je drugi s 22, a Inter treći s 21 bodom.

Slijede Lazio (18), Fiorentina (15), Roma (14), Parma (12), Udinese (12), itd.

Na začelju su Chievo, Bologna i Palermo sa 7 bodova, te posljednja Siena s 3, koja je u prvenstvo krenula s minus 6 bodova zbog afere oko namještanja utakmica.

Fena/Informer.ba