Izdvojeno Nogomet Sport

Šipovac optužuje Želju za kukavičluk, Osim se brani

Nakon što je sinoć u 36. minutu prekinut derbi 8. kola bosanskohercegovačke Premijer lige, oglasili su se direktor Borca, Radmilo Šipovac, i šef stručnog štaba Željezničara, Amar Osim.

Nakon što je objasnio namjere Borca da se meč, unatoč eskalaciji nasilja, nastavi, Šipovac je divljanje osudio, ali i izrazio ogorčenje ponašanjem prvih ljudi Željezničara, koji računaju s bodovima za zelenim stolom, i nazvao ih kukavicama:

“Kod Željezničara nije postojala ni trunka namjere da se utakmica nastavi. Amar Osim nam je rekao da je za njih susret prekinut čim je pri navijač utrčao u teren. Poslali su svoje igrače odmah na tuširanje i sada očekuju tri boda za zelenim stolom. Kukavički su napustili teren i vidjeli su samo šansu za osvajanjem tri boda. Takvo ponašanje ne dolikuje klubu takve tradicije i renomea. Imao sam mnogo pozitivnije i ljepše mišljenje o njima prije večeras”, kaže Šipovac za Sportsport.ba i dodaje:

“Da se razumijemo, ovo večeras jeste bio veliki propust i mi i Borcu osuđujemo svaki oblik nasilja na fudbalskim terenima, ali isto tako osuđujemo i kukavičko ponašanje Željezničara”.

Osim je izrazio žaljenje što je do nemilih scena uopće i do došlo, te je pohvalio domaće igrače i stručni štab za fer i korektno ponašanje na terenu i objasnio zašto su se gosti s Grbavice povukli nakon incidenta:

“Žao mi je, ali nakon svih dešavanja jedino ispravno je bilo prekinuti utakmicu. Ko je mogao garantovati da se opet nešto slično neće dogoditi, ili smo možda trebali čekati neko novo utrčavanje na teren sa tribina. Moramo svi zajedno ovakvim stvarima jednom stati u kraj”, kazao je Osim za isti izvor.

“Sve na terenu je bilo za svaku pohvalu. Igrači se dugo znaju, to su i prijatelji,  tako da doista moram pohvaliti njihovo ponašanje, kao i ponašanje stručnog štaba.”

Blin/Informer.ba