Izdvojeno Nogomet Sport

Skandal: Za GOŠK igrao igrač, niko ne zna ko je

Utakmica između Kozare i GOŠK-a (0:0) čini se da će dobiti treće poluvrijeme. U Kozari sumnjaju da su Gabeljani podmetnuli fudbalera iz Hrvatske, pa je na pomolu nova afera u bh. fudbalu, prenosi Dnevni avaz.

Naime, od početka utakmice u gostujućem timu nastupao je igrač s brojem 17, koga, međutim, nije bilo u zvaničnom zapisniku. Vatru na slučaj dodatno je rasplamsao ekspresni odlazak gostujućih igrača, a da se nisu ni istuširali pa se, po završetku utakmice, nije mogla izvršiti identifikacija spornog igrača.
Ubrzo se pojavila nepotvrđena informacija da se radi o nepoznatom igraču iz Hrvatske, koji je podmetnut u gostujućem sastavu. Tek sat po završetku utakmice u Bosansku Gradišku vratio se Dragan Dobrić, za koga GOŠK tvrdi da je igrač s brojem 17, što je on napisao u izjavi.

Sporan je i detalj u 66. minuti, kada je “fantomski igrač” s brojem 17 zamijenjen (ušao Tomislav Tomić), na šta su službena lica zažmirila.

Dobrić je u zvaničnom zapisniku bio upisan pod brojem 23, a nastupio je s brojem 17. Igrao je u različitom dresu nego što je u zapisniku upisano i to na rezultat ne može utjecati. Kažnjeni mogu biti samo delegat i četvrti sudija, jer nisu pregledali brojeve igrača pri izlasku na teren“, tvrdi predsjednik GOŠK-a Pero Pavlović.

 

SCsport/Informer.ba