Izdvojeno Nogomet Sport

Skoplje: Dopingovan cijeli tim FK Rabotnički!

Cijeli tim Fudbalskog kluba Rabotnički je dopingovan, vijest koja je danas odjeknula kao bomba u Skoplju!

Kako za SCsport.ba javljaju kolege iz Makedonskog sporta, afera je otkrivena nakon što je UEFA saopštila da su Milovan Petrović i Dino Najdoski, igrači Rabotničkog bili pozitivni na doping testu poslije nedavne utakmice sa Laziom u pretkolu Evropske lige. Potom, iz FK Rabotnički priznali su da je cijela ekipa u proteklih šest mjeseci uzimala supstancu, za koju kako su istakli, „nisu znali da nije dozvoljena“. Dakle, trenutno su svi prvotimci Rabotničkog dopingovani, pa i oni koji su ljeti promijenili klub, kako u Makedoniji, tako i van granica ove zemlje.

Iz UEFA su istakli da će obrisati sve rezultate Rabotničkog u ovoj sezoni kvalifikacija Evropske lige, te klub rigorozno kazniti. Petrovića i Najdoskog, inače sina Ilije Najdoskog, bivšeg proslavljenog igrača Vardara i Crvene zvezde, čeka kazna od 12 do 24 mjeseca zabrane igranja fudbala.

To nije jedini skandal koji potresa fudbal u Makedoniji. U dvodnevnoj posjeti FS Makedonije je delegacija UEFA i FIFA koja od kontroverznog predsjednika Haralampije Hadžiristeskog traži što hitnije raspisivanje Izborne skupštine FSM. Razlog, prethodni izbori na kojima je Hadžiristeski opet osvojio vlast bili su (ne)regularni!?

Delegacije FIFA i UEFA iz Skoplja u četvrtak će se uputiti u Sarajevo, gdje bi trebali produžiti mandat Komitetu za normalizaciju N/FS BiH, ali i baviti se brojnim problemima u našem fudbalu.

SCsport/Informer.ba