Izdvojeno Nogomet Sport

Škoro obavio preglede, uskoro potpisivanje ugovora

Bivši napadač Fudbalskog kluba Sarajevo Alen Škoro dobio je pozitivne nalaze od ortopeda dr. Senada Maksića te obavio neophodne medicinske pretrage, pa se očekuje da bi uskoro mogao da potpiše ugovor s matičnim klubom.
Proces medicinskog testiranja uime FK Sarajevo vodi fizioterapeut Ismar Hadžibajrić pod patronatom vođe medicinskog tima FK Sarajevo dr. Reufa Karabega i pomoć dr. Dževada Vrabca i dr. Adnana Zeće. “Alenovu medicinsku historiju pratim od njegovih početaka i moram priznati da sam jako zadovoljan načinom na koji je uspio sanirati povredu koljena. Moja preporuka je svakako da je Škoro u ovom momentu spreman za vrhunske sportske rezultate”, kazao je dr. Maksić.

Direktor FK Sarajevo Dino Selimović najavio je skoro potpisivanje ugovora s igračem, saopćeno je iz kluba.

“Odmah po prijemu testova i rezultata iz Poliklinike Sunce preporuka sportskog direktora i mene Upravnom odboru FK Sarajevo bit će da se potpiše ugovor s Alenom Škorom, s obzirom na to da smo već ranije obavili razgovore i postigli dogovor”, kazao je Selimović.

FK Sarajevo je u četvrtak zvanično raskinuo saradnju s mladim igračem Jasminom Čamparom, koji je dobio ponudu iz Švedske.

“Čampara nije imao priliku da se nametne prvom timu i u razgovoru smo došli do sporazumnog rješenja. Klub mu želi mnogo sreće u nastavku karijere”, riječi su direktora FK Sarajevo Dine Selimovića.

Najzvučnija imena FK Sarajevo na koja stručni štab ne računa u nastavku sezone su Ajdin Maksumić i Edin Pehlić.

S obzirom na to da su obojica vezana ugovorom s klubom, odluka o prekidu saradnje i uvjetima raskidanja ugovora sada je u rukama Upravnog odbora, koji bi svoju sjednicu trebao održati početkom naredne sedmice.

Fena/Informer.ba