Izdvojeno Nogomet Sport

Slavlje oba Manchestera

Svi favoriti (Arsenal, Manchester United i Manchester City) osim Liverpoola došli su do pobjeda u dvobojima 17. premierligaškog kola.

Vodeća momčad na ljestvici, Manchester City, prekinuo je seriju od četiriju uzastopnih pobjeda Stoke Cityja 3-0 pobjedom na Etihadu. Došli su nogometaši Roberta Mancinija lakoćom do 14. pobjede sezone i zbroja od 53 gola u 17 utakmica. Bježe na ljestvici dva boda gradskom rivalu Unitedu.

Dva je pogotka za “građane” Stokeu zabio Sergio Agüero. Bili su to njegovi 12. i 13. ovosezonski prvenstveni pogoci. Od toga čak devet otpada na domaće utakmice. Gol za 2-0 postigao je engleski reprezentativac Adam Johnson.

United je na gostovanju u Londonu deklasirao Fulham 5-0 pobjedom. Za goste su redom zabijali Welbeck, Nani i Giggs u prvom, te Rooney i Berbatov u drugom poluvremenu. Giggs i Nani su, osim golova, upisali po dvije asistencije, dok su Rooney i Berbatov zabili na poseban način.

Napadač engleske reprezentacije svoj je 13. ovosezonski pogodak postigao sjajnim udarcem s preko 30 metara, dok je Berbatov poentirao petom zabivši prvi premierligaški pogodak nakon 9. aprila. Tada je, u 2-0 domaćoj pobjedi na Old Traffordu, pogodio također Fulhamu.

Informer.ba