Izdvojeno Nogomet Sport

Slišković: Momci su spremni napraviti podvig u Parizu

Ipak, kada se sve sabere uradio je mnogo toga dobrog za reprezentaciju, ali i za državu Bosni i Hercegovinu. Ako ništa otkrio je Spahića, Misimovića, Hasagića, napravio kult reprezentacije, promjenio odnos prema svetom dresu, prvi je koji je reprezentaciju iz Sarajeva preselio u Zenicu…

Safet zna kako iz njih izvući ono najbolje, tako da vjerujem da će svi oni večeras pokazati sav kvalitet koji posjeduju, kazao je Slišković.

Statistički je još uvijek naš nauspješniji selektor, a svoj hljeb danas zarađuje u dalekoj Saudijskoj Arabiji. Pogađate, riječ je o legendarnom Baki Sliškoviću, čovjeku koji je od prvog dana pružao svaki vid podrške Safetu Sušiću, pa i onda kada su mu svi okrećali leđa, osuđivali ga, prozivali. Baka je uvijek bio uz Papeta, baš kao u ona zlatna vremena jugo fudbala kada su u tandemu uništavali Argentinu u Beogradu ali i mnoge druge. O večerašnjoj utakmici je rekao:

Nedavno smo savladali Bjelorusiju u utakmici koja je psihički bila mnogo teža od večerašnje, tako da u Parizu ništa nije nemoguće. Momci su rasterećeni, već su u baražu što je dobra stvar pred ovaj meč. Safet zna kako iz njih izvući ono najbolje, tako da vjerujem da će svi oni večeras pokazati sav kvalitet koji posjeduju. Mislim da su ovako rasterećeni pritiska spremni napraviti podvig u Parizu,“ kazao je Slišković.

 

Scsport/Informer.ba