Nogomet Sport

SP za žene: Brazil, Australija, Švedska i SAD u četvrtfinalu

Utakmicama 3. kola u skupinama C i D završena je prva faza natjecanja na Svjetskom prvenstvu za nogometašice u Njemačkoj.

U skupini C u izravnom dvoboju za prvo mjesto u Wolfsburgu Švedska je bila bolja od SAD-a 2:1. Šveđanke će tako u četvrtfinalu s prvoga mjesta, a Amerikanke s drugog.

U drugom meču ove skupine, koji nije imao rezultatsku važnost jer su obje reprezentacije ranije eliminirane, Kolumbija i Sjeverna Koreja odigrale su bez pogodaka 0:0.

U skupini D Australija i Norveška u međusobnom su dvoboju odlučivali o drugom mjestu, a pobjedu od 2:1 odnijela je Australija. Elise Thorsnes dovela je Norvežanke u vodstvo u 56. minuti, a preokret i prolaz u četvrtfinale za Australiju donijela je Kyah Simon s dva pogotka u 57. i 87. minuti.

Brazil je u još jednoj utakmici D skupine došao i do treće pobjede. Srebrne s prošlog SP-a lako su se obračunale s Ekvatorijalnom Gvinejom – bilo je 3:0.

U četvrtfinalnim susretima koji se igraju u subotu i nedjelju sastaju se: Njemačka – Japan, Engleska – Francuska, Švedska – Australija i Brazil – SAD.

 

Fena/Informer.ba