Nogomet Sport

Spahić sve bliže Arsenalu

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić nedavno je potvrdio kako će na kraju sezone napustiti Montpellier, što je probudilo interesovanje Arsenala za njega.

Arsenal odavno prati Spahića i prošlog ljeta su se i službeno raspitivali u Montpellieru za njega, ali su čelnici francuske ekipe tada postavili nerealnu odštetu od 25 miliona eura za Spahića.

Danas je situacija ipak drugačija. Razlaz Montpelliera i Emira Spahića je više nego izvjestan, a menadžer Arsenala Arsene Wenger planira iskoristiti novonastalu situaciju i za relativno male pare pojačati svoju odbranu iskusnim stoperom.

“Trebalo bi nam nekoliko novih igrača, pogotovo u odbrani. Vjerujem da ćemo tražiti kada dođe vrijeme za to igrača na poziciji stopera. Sada ne bih o imenima, jer još nismo ni blizu prelaznog roka, ali nekoliko imena nam je veoma interesantno”, rekao je Wenger.

Engleski list The Sun tvrdi, pozivajući se na izvore iz Arsenala, kako je Emir Spahić prvi na listi želja Arsene Wengera koji bi ovog borbenog i beskompromisnog stopera volio vidjeti na Emiratesu.