Košarka Sport

Španci deklasirali Slovence za polufinale

Španski košarkaši prvi su polufinalisti Evropskog prvenstva u Litvi. Branitelji naslova su u četvrtfinalu u Kaunasu nadigrali Sloveniju s 86:64.
Slovenci su sjajno otvorili utakmicu, prva je četvrtina u potpunosti bila u njihovom znaku. Dobili su izabranici Božidara Maljkovića taj period s 23:16, ali to je uglavnom bilo sve što su u srijedu napravili. Španci su u drugoj četvtini ubacili u višu brzinu, malo po malo su topili prednost suparnika i minutu i pol do poluvremena prvi put poveli (29:28).

U svlačionicu su otišli s prednošću 35:31, a onda u trećoj četvrtini uraganom uništili svaku nadu Slovencima. Tih su deset minuta igre europski prvaci riješili u svoju korist rezultatom 36:14 i svakoj je priči bio kraj. Krenuli su, istina, Maljkovićevi košarkaši s 9:0 u posljednju četvrtinu, ali ubrzo je prednost Španije opet bila veća od 20 koševa.

U španskim je redovima ponovno briljirao Pau Gasol s 19 koševa i 16 skokova, a najefikasniji je s 26 poena bio Juan Carlos Navarro. Goran Dragić je s 14 koševa i pet skokova bio prvo ime kod Slovenaca koji nastavljaju borbu za peto ili šesto mjesto, odnosno kvalifikacije za Olimpijske igre.

Eurobasket, četvrtfinale:

Španija – Slovenija 86-64
Litva – Makedonija (kasnije)
Francuska – Grčka (četvrtak)
Rusija – Srbija (četvrtak)

Totalsport/Informer.ba