Izdvojeno Košarka Sport

Španija demolirala Srbiju rezultatom 84:59

Španska košarkaška reprezentacija osigurala je četvrtfinale Europskog košarkaškog prvenstva u Litvi pobjedom protiv Srbije u 2. kolu druge faze natjecanja rezultatom 84:59.

Španci  su doslovno pregazili Srbiju, te ih gurnuli na sam rub ispadanja s Eurobasketa. Španija je dominirala utakmicom od prve četvrtine koju su riješili u svoju korist rezultatom 23:14. Srbija je imala jako slab šuterski dan, te su na kraju utakmice imali svega 35 posto ubačaja iz igre, dok je “furija” imala gotovo okruglih 50. Španci su dobili i drugu četvrtinu (20:18) pa se s 11 koševa prednosti otišlo na predah.

Ni po povratku iz svlačionice ništa se nije promijenilo. Španci su dobili obje preostale četvrtine, te na kraju slavili s velikih 25 koševa razlike. Najefikasniji kod pobjedničke ekipe bili su po običaju braća Gasol, Pau s 26 i Marc s 20 ubačaja, dok je kod Srbije Nenad Krstić bio jedini vrijedan spomena s 12 koševa i sedam uhvaćenih lopti.

Sa današnjom pobjedom Španija  ima omjer pobjeda i poraza 3-1, dok Srbija ima 1-3, što znači da će Srbija morati slaviti u posljednjem kolu druge faze natjecanja protiv Turske, koju danas očekuje susret protiv Dirka Nowitzkog i njegove Njemačke. Ukoliko Njemačka pobjedi u tom susretu stvari oko posljednjeg putnika u četvrtfinale mogle bi se do kraja zakomplicirati.

Francuska, Španija su sigurni, a najvjerovatnije i domaćin Litva, putnici za četvrtfinale dok će se posljednji saznati nakon zadnjeg kola.

 

Index.hr/Informer.ba